Zimní údržba závlahového systému

Jelikož je automatický závlahový systém Hunter systémem profesionálním, je během sezóny zavodněn a nedochází ke zbytečným ztrátám vody, k tlakovým rázům a nepříjemnému hluku z důvodu vytlačování vzduchu. 

Odborné zazimování = dlouhá životnost

Před příchodem mrazů je důležité velmi kvalitně závlahový systém odvodnit. Gravitačně vypustit závlahový systém je téměř nemožné, protože nelze dostatečně zajistit odvodnění z postřikovačů obsahujících zpětné ventily a z elektromagnetických ventilů. Samovypouštěcí ventily používané u hobby systémů nejsou jednoznačně dobrou volbou pro zazimování závlahy! kompresor.jpgDoporučujeme i u těchto systémů zazimování stlačeným vzduchem.

Zazimování stlačeným vzduchem je nejlépe přenechat odborné závlahářské firmě Kropítko. Disponujeme kvalitními a výkonými kompresory, kterými zajistíme bezpečné a úplné odvodnění závlahového systému. Při použití stlačeného vzduchu z kompresoru je totiž velmi důležité si uvědomit, že vzduch je stlačitelný, ale voda nikoliv. Proto do potrubí pouštíme vzduch o tlaku 3bar, ale množství vzduchu musí být dostatečné k vysunutí postřikovačů a vytlačení vody.

Kontaktujte nás




Pavel Řezáč, Dis.